Ако отслабвате трудно, ви липсват тези пет хранителни вещества

отслабване

Дори да спазвате най-подходящата за вас диета и да изпълнявате всичко стриктно според препоръките на диетолозите, е възможно да не постигнете успех. Когато имате недостиг на определени хранителни вещества, метаболизмът ви става по-бавен, гладът се изостря, а хормоните са в хаос.

Така че, ако не постигате успех с нито една диета, обърнете внимание на тези 5 хранителни вещества. Според atomybgakademia.com, може би не ви достигат:

  1. Цинк

Този важен микроелемент играе важна роля във вашия метаболизъм и по-специално върху протеиновия метаболизъм и деленето на клетките. Това е важно не само за поддържането на здравословни килограми, но и за добрия вид на кожата и косата ви.

Недостигът на цинк намалява шансовете ви да отслабнете, тъй като е необходим за разграждането на мазнините и въглехидратите. Можете лесно да го забележите, ако имате косопад, суха кожа, чупливи нокти и слаба имунна система.

  1. Витамин В6

Този витамин трябва да се набавя от храната, тъй като тялото ни не може да го произвежда само. Необходим е изключително много за метаболизма, имунната и нервна система.

Следователно, ако искате да отслабнете, се нуждаете от достатъчно витамин В6. Недостигът ще познаете по честото главоболие, гадене, напукани устни и храносмилателни проблеми.

  1. Витамин С

Може би свързвате този витамин с настинки и инфекции, тъй като винаги ви го предписват в тези случаи? Но витамин С също е много важен за метаболизма и изгарянето на мазнини. Той допринася за производството норепинефрин: хормон, който контролира апетита ни и ни помага да се освободим от натрупаните мазнини.

  1. Калций

Хората с наднормено тегло обикновено имат ниски нива на калций. Този минерал балансира важни за поддържането на здравословни килограми хормони и ензими.

Недостигът може да ви алармира посредством различни симптоми като изтръпване, суха кожа, косопад, лошо състояние на зъбите и болки в костите.

  1. Магнезий

Магнезият е много важен за нервната ни система, за нашите кости и енергийния ни метаболизъм. Когато има дефицит, трудно можем да отслабнем, дори да спазваме строга диета. Храносмилателните органи не работят оптимално, кръвната захар варира, апетитът се изостря.