Ако отслабвате трудно, ви липсват тези пет хранителни вещества

отслабване

Дори да спазвате най-подходящата за вас диета и да изпълнявате всичко стриктно според препоръките на диетолозите, е възможно да не постигнете успех. Когато имате недостиг на определени хранителни вещества, метаболизмът ви става по-бавен, гладът се изостря, а хормоните са в хаос.

Така че, ако не постигате успех с нито една диета, обърнете внимание на тези 5 хранителни вещества. Според atomybgakademia.com, може би не ви достигат:

  1. Цинк

Този важен микроелемент играе важна роля във вашия метаболизъм и по-специално върху протеиновия метаболизъм и деленето на клетките. Това е важно не само за поддържането на здравословни килограми, но и за добрия вид на кожата и косата ви.

Недостигът на цинк намалява шансовете ви да отслабнете, тъй като е необходим за разграждането на мазнините и въглехидратите. Можете лесно да го забележите, ако имате косопад, суха кожа, чупливи нокти и слаба имунна система.

  1. Витамин В6

Този витамин трябва да се набавя от храната, тъй като тялото ни не може да го произвежда само. Необходим е изключително много за метаболизма, имунната и нервна система.

Следователно, ако искате да отслабнете, се нуждаете от достатъчно витамин В6. Недостигът ще познаете по честото главоболие, гадене, напукани устни и храносмилателни проблеми.

  1. Витамин С

Може би свързвате този витамин с настинки и инфекции, тъй като винаги ви го предписват в тези случаи? Но витамин С също е много важен за метаболизма и изгарянето на мазнини. Той допринася за производството норепинефрин: хормон, който контролира апетита ни и ни помага да се освободим от натрупаните мазнини.

  1. Калций

Хората с наднормено тегло обикновено имат ниски нива на калций. Този минерал балансира важни за поддържането на здравословни килограми хормони и ензими.

Недостигът може да ви алармира посредством различни симптоми като изтръпване, суха кожа, косопад, лошо състояние на зъбите и болки в костите.

  1. Магнезий

Магнезият е много важен за нервната ни система, за нашите кости и енергийния ни метаболизъм. Когато има дефицит, трудно можем да отслабнем, дори да спазваме строга диета. Храносмилателните органи не работят оптимално, кръвната захар варира, апетитът се изостря.

Ако сте постоянно гладни, може би е заради една от тези 7 причини