Десет клопки в родителството, за които не сме подозирали

клопки в родителството

Преди да станем родители, си мислим как никога няма да се караме на детето си, да му крещим и да го караме да яде насила. И дори шумно се възмущаваме на родителите, които го правят. В един момент обаче се оказваме в „другия” отбор.

Десет клопки в родителството, за които не сме подозирали:

  1. Планираме да храним детето си само с прясно сготвена храна, но все по-често поръчваме пица и спагети по телефона

Още преди да станем родители, си мислим как ще храним детето си само със супи и яхнии. Но ангажиментите така ни завъртат, че в един момент си казваме, че да готвим веднъж на три дни не е никак зле.

  1. Обещаваме, че ще приемем детето си такова, каквото е

Смятаме, че сме широкоскроени и разбираме нуждите на младежта. Но когато дъщеря ни се появи със синя коса, обеца на носа или устата или пък с развлачени дрехи, забравяме за всичко това.

  1. Не смятаме, че имаме нужда от помощ при отглеждането на детето

След като се приберем у дома със скъпоценното вързопче, си казваме, че няма да се отделим от него. Отказваме всякаква помощ и се заричаме, че ще стоим далеч от ясли и забавачки. В един момент обаче ни спасява само мисълта, че някои ще ни отмени за час, два.

  1. Възмущаваме се на родителите, които закъсняват да вземат децата си от училище

Никога не сме си и помисляли, че ще вземем детето си последно от училище. За съжаление се случва и на нас.

  1. Смятаме, че няма да бъдем от тези родители, които само хвалят децата си

Преди да станем родители, се подиграваме на майките, които говорят само за децата си. В един момент обаче започваме да отегчаваме близките и приятелите си само с бебешки истории.

  1. Казваме как всеки ще си спи в неговото си легло

Изчели сме поне една дузина книги, в които пише колко е вредно малкото дете да спи при родителите си. Но когато в два през нощта детето не спира да плаче, го взимаме при нас и това се повтаря всяка нощ.

  1. Обещаваме, че няма да задоволяваме всеки каприз

Накрая винаги купуваме това, което първоначално сме отказали.

  1. Сигурни сме, че няма да се превърнем в свръх амбициозни родители

В един момент обаче се опитваме по всякакви начини да мотивираме детето си да получава само шестици, записваме го на всевъзможни спортове и му помагаме да спечели всяка олимпиада.

  1. Смятаме, че познаваме детето си много добре

Оставаме неприятно изненадани, когато ни съобщят как се е държало нашето дете в училище. Спорим с учителите и твърдим, че това е невъзможно.

детски дрешки
  1. Казваме, че няма да купуваме много детски дрехи, защото бързо умаляват

Но когато влезем в магазина и видим всички тези сладурски малки дрешки, се изкушаваме и пак, и пак.

Всички искаме да сме перфектните родители, но реално е по-добре да бъдем просто добри родители, да грешим понякога, но да се стараем за децата си. Можете да потърсите съдействие, като оставите своите деца в детски център, където ще имат възможност да си играят със своите връстници, да се учат и забавляват заедно. Изберете перфектният детски парти център от богатият избор в сайта и се насладете на спокойствието на деня.