5 съвета, които ще ви помогнат при избора на диоптрични мъжки очила

Мъжките очила с диоптри освен средство за подобряване на зрението, са и аксесоар, който придава един професионален и респектиращ вид. Те трябва да бъдат добре съобразени с редица фактори, които ще повлияят на това как ще се впишат в цялостното излъчване. Тяхната здравина, качеството на защита, удобството, както и модните тенденции, са от значение за избора, който трябва да се направи, споделят от оптика Скай Оптик.

Полезни съвети при избора на мъжки очила с диоптър

За да изберете качествени мъжки модели с диоптър от доказана оптика, има няколко правила, които ако следвате, няма да имате никакъв проблем да намерите подходящия вариант, който ще ви стои по най-добрия начин. Ето с какво трябва да се съобразите, за перфектни резултати:

мъжки очила с диоптър
  1. Съотношение на дължина и ширина на лицето – съотношението на височината и ширината на лицето е от голямо значение при избора на рамки. Ако височината превъзхожда ширината, то лицето се води удължено. Обратният случай означава, че лицето е широко. При втория тип, моделите, които подчертават това, не се препоръчват. Това означава, че не е за предпочитане да се използват масивни, контрастни рамки. Ако нейната височина преобладава повече от ширината, то светлинния отвор е по-голям и лицето се възприема като по-широко. Такъв вариант по-скоро би бил подходящ при тесни лица, тъй като това ще помогне визуално да се неутрализира ефектът от удължаването.
  2. Форма на лицето – цялостната форма на лицето също е от голямо значение при избора на мъжки очила с диоптри. Тя може да бъде кръгла, квадратна, овална, триъгълна, правоъгълна, трапецовидна или от смесен тип. Последният съчетава няколко от чертите на другите форми. Знаейки точно към кой тип принадлежите, лесно ще се ориентирате за подходящия модел.
  3. Форма на веждите – при избора на модел рамка, е необходимо да се вземат под внимание и характеристиките на веждите. Често представителите на силния пол имат прави вежди. Ако е налично и малко разстояние между тях и гънката на клепачите, тогава правилният избор, са варианти с права горна линия и тесни светлинни отвори. Въпреки това, може да се експериментира и с по-големи рамки, тъй като има вероятност те да освежат облика.
  4. Характеристики на носа – типът нос играе основна роля в начина, по който ще стоят мъжките очила с диоптри. Ако той е широк в основата и дълъг, трябва да използвате модели, които не са толкова масивни в лицевата част. Големите светлинни отвори са препоръчителни. Тези с не толкова изразени носове, могат да предпочетат по-крещящи дизайни с диоптър. 
  5. Дължина на косата – когато се избират мъжки очила с диоптри, трябва да се вземе под внимание не само лицевата структура, но и дължината на косата. Колкото по-дълга е тя, толкова по-малко ще изпъква такъв аксесоар. Това означава, че собствениците на повече коса или голяма брада, могат да заложат на масивни модели. Тези, които ходят късо подстригани, е по-добре да се въздържат от тях и да се насочат към нещо по-минималистично.

Възползвайки се от тези лесни, но изключително важни съвети, няма да имате никакви затруднения да изберете подходящия за вас модел.

Какво друго е важно при избора на мъжки очила с диоптри?

Не забравяйте, че освен да ви стои добре, този продукт трябва да има нужната защита на стъклата и да бъде със здрава изработка. Винаги избирайте качествени маркови модели, които освен да са модерни, ще бъдат леки и удобни както и най-важното, да виждате добре с тях. За някои хора по-предпочитана идея е употребата на лещи, но специфичното излъчване на очилата във визията, е все по-предпочитано.