Как да си направим Ретро грим

ретро грим
Снимка: Pixabay

Историята се повтаря и днес, а гримът в стил 60-те отново е на мода! Ретро изображението предполага аристократична бледност, графични изображения, използване на изкуствени мигли и още много.

Добре дошли в изграждането на ретро грима. Сега и вие може да създадете небрежен грим, който придава драматизъм на целия образ. Страхотно преозбразяване за ретро парти, пък и за разнообразие в стила.
Ретро гримът включва акцент върху една от зоните на лицето: очи, вежди, устни, скули.

Какво представлява Ретро грима и как да го създадем?

Кожа – тоналността на кожата на лицето трябва да е идеална, равномерна и гладка. Най-добре е да използвате нюанси от светло бежови цветове. Предвид факта, че гримът в стила на 60-те изисква перфектно чиста и бледа кожа, по-добре е да използвате крем и / или пудра с тон по-светъл от вашия естествен тен. Тъмнокожите момичета могат да ползват по-светъл от естествения си цвят на кожата. Предназначението е: гладък, здрав вид на кожата.

Очите – гримът в стила на 60-те изисква изобилие от декорация върху миглите. По-добре е да нанесете със спиралата на няколко пласта. Това може да стане поетапно, докато изсъхне и едва след това да нанесете следващия слой. За такъв грим се казва, че видът става „марионетен“. Може да извиете миглите със специални пинсети или да нанасяте изкуствени. Ако се постараете ще получите истински драматичен вид. Гримът на очите трябва да създава обем с огромни, черни очертания, чак до слепоочията.

За да засилите ефекта, може да начертаете ясна линия на долния клепач от средата на окото до външния му ъгъл. Сенки в ретро грима не се използват.

Вижте също: НЯКОЛКО ТРИКА ЗА ПОЛАГАНЕТО НА ПЕРФЕКТНИЯ ГРИМ

Веждите – трябва да бъдат в естествена форма, придавайки спонтанност на образа. Някои гримьори дори изсветляват веждите – за да не отвличат вниманието от красиво подчертаните очи.

Устните – чувствен цвят с блясък, лъскав, но не отвличащ вниманието от очите. Цветът на устните е естествен, леко подчертан с помощта на червило с мек розов или прасковен оттенък. Ако се използва гланц, той трябва да е прозрачен.

Може да нанесете блясък, а устните да се потъркат една в друга. По този начин нищо не отвлича вниманието от очите, които са основният акцент в цялото ретро изображение.