Как да изглеждаме стилни без да чупим касичката?

как да сме стилни

Всекидневно виждаме знаменитости, инфлуенсъри и стайл блогъри, които изпипват всеки детайл от визията си до съвършенство, перфектно съчетават дрехите и аксесоарите си и винаги носят най-новите модели. Уви, не всеки може да си позволи да отдели такъв огромен бюджет, за да е винаги в крак с модата. Това обаче не значи, че е невъзможно. Затова не бързайте да се предавате! В тази статия сме ви подготвили няколко практични съвета, с които да изглеждате стилно без да се налага да чупите касичката.

Създайте капсулен гардероб

Капсулният гардероб е една проста концепция, с помощта на която винаги ще има какво да облечете. За целта инвестирайте парите си разумно, за да изградите базов гардероб с класически елементи, които винаги ще са на мода – бяла тениски, дънки, кожено яке, малка черна рокля и т.н. Така с малко дрехи, ще може да създавате множество различни комбинации, които изглеждат винаги стилно.

Придържайте се към неутралните цветове

Неутралните цветове като черно, бяло, сиво, бежово, тъмно синьо – са отличен избор. Те са винаги актуални и много универсални, когато стане дума за съчетаване на дрехи. Разбира се, това не означава, че не може да добавите и други цветове. Въпросът е да не се подвеждате по “цветовете на годината” или актуалните цветове за сезона, защото те бързо ще се сменят и дрехите, които сте купили, може би вече няма да бъдат толкова модерни.

Избягвайте необмислени покупки

Колко от нещата, които сте си купили импулсивно, сега стоят в гардероба ви без да са облечени нито веднъж? Именно! Вместо това, направете си списък с аксесоарите и дрехите, от които имате нужда в момента и инвестирайте парите си в тях. Преди да купите нещо, помислете дали има с какво да го носите, ще ви влезе ли в употреба. Ако отговорът е “не” или “не съм сигурна”, то със сигурност това не е наложителна покупка.

Пазарувайте умно

Има много възможности да откриете стилни и качествени дрехи на добри цени. Трифт шопове, аутлети и пазаруването по време на намаления. Всичко това има потенциала да ви спести харченето на големи суми, като едновременно с това добави прекрасни нови придобивки, които ще ви помогнат да наградите и развиете своя неповторим стил.

Подберете правилните аксесоари

Аксесоарите имат силата да преобразят всеки аутфит, придавайки му различно излъчване. Затова не ги подценявайте. Задължително добавете в арсенала си черен колан, няколко чифта обувки, подходящи за различни ситуации, няколко универсални чанти.

Бижутата също са сред важните аксесоари, но могат да бъдат и много скъпи. Добра идея е да заложите на сребро или на бижута от неръждаема стомана, които са по-достъпни като цена, но и много по-издръжливи от обикновените метални дрънкулки, които бързо потъмняват и изглеждат евтино.

Омайте околните с дълготраен парфюм

Стилът не се състои само в нещата, които можем да видим. Красив парфюм с дълготраен аромат е още един начин да покажете своята индивидуалност. Всички знаем, че оригиналните маркови парфюми са значително по-скъпи. Ако бюджетът ви е ограничен, то не е нужно да се отказвате. Вместо да заложите на реплики, които нямат същата устойчивост, по-добре разгледайте за оригинални парфюми без опаковка или тестери, които ще ви осигурят същото високо качество, но на значително по-ниски цени. Купи изгодно тук парфюми без опаковка.

Това са няколко полезни съвета, към който да се придържате, за изглеждате стилни за всеки повод, без това да ви струва твърде скъпо.