Каква групова тренировка да изберем?

групови тренировки

В днешния модерен, забързан и натоварен свят, все повече хора усещат липса на време за качествена тренировка и спортни активности. Един от популярните начини за наваксване, е посещението на групови занимания с висока интензивност. Предимствата и разнообразията които предлагат са широки и дават избор на всеки човек да намери това с което му е най-приятно да се занимава. Освен популярни, те са полезни за здравето и активния начин на живот. Защо да изберете групови тренировки в София?

Предимства на груповите тренировки 

За всеки човек, независимо дали е начинаещ или напреднал, чувството за удовлетвореност, вписване в средата и увереност в собствените умения, е от изключително значение. Тези занятия дават усещането за по-добро социализиране, емоция и още по-голяма ефективност. Действат силно мотивиращо и дават пълна свобода за вас. В София може да откриете множество възможности за подобни спортни дейности. Повишената популярност на груповите занятия в град София се дължат на ползите за тялото и духа. Те са чудесен начин да преборите вашата неувереност и да внесете нужното разнообразие в спортните си занимания.

Кои групови занимания са популярни в София?

Независимо дали сте мъж или жена, както и в каква възраст се намирате, широкият избор на подобни мероприятия дава свободата да изберете своята среда. Най-харесвани сред мъжете са бойните спортове, като бразилско джиу джицу айкидо, самбо. В тях адреналина и желанието човек да предизвика себе си изважда най-доброто от всеки.

Сред нежния пол, в спорните зали изключително много се търсят групови занимания, като йога, табата, бодифит. За тяхното ползотворно и ефективно практикуване е необходим квалифициран фитнес инструктор. Предимството на голям град, като София, е разнообразието от спортни клубове, салони и зали. Изброените занимания, които подлежат на такъв тип тренировки, се обединяват в следните групи:

  • плуване – безспорно царят на водните спортове, който подобрява дишането и издръжливостта. Доказано е, че повишава качеството на живота и регулира кръвното налягане;
  • аеробни упражнения – подходящи за горене на калории и благоприятстващи сърдечно-съдовата система;
  • силови тренировки – усъвършенстват скелетно-мускулната ви система. Извършват се както с тежести, така и със собствено тегло;
  • смесени упражнения – най-често смесват кардио и силови натоварвания. Идеална програма за добра физическа форма и стягане на всички мускулни групи.

Изберете желания резултат, към който се стремите, и се доверете на опитни професионалисти в София.

Как протичат груповите тренировки?

Всяко натоварване, независимо от вида на спорта, започва с активна загрявка. Представлява подготвяне на тялото за съответното натоварване, демонстрация на упражненията и движенията които ще се извършват, както и запознаване с уредите и цялостното оборудване в залата.

Според екипа на фитнес център MarinelaHealthClub.com в София, в една такава интензивна тренировка можете да изгорите от 500 до 1000 калории. Резултатите са строго индивидуални и зависят от много фактори, като възраст и ниво на натоварване.