Стилът на облекло разказва за характера на жената

стил на обличане

Поли, токчета и чорапогащи – те невинаги са любимите дрехи на нежния пол. И докато някои жени с удоволствие попълват гардероба си с пъстри мини такива, други предпочитат по-сдържания стил, който предполага строги дрехи и удобни обувки със стабилен ток или изобщо без него. Стилът на облекло, който тази или онази жена предпочита, може да разкаже много за чертите на характера.

Женски стил на облекло и характер

1. Спортен стил

Ако жената харесва свободни панталони, суитчъри с качулки и спортни блузи, това показва, че предпочита да върви леко, през живота. Не й пука, какво мислят другите за нея и дали образът й съответства на мястото, в което се намира. Обикновено такава жена е истински настроена. Винаги казва, какво мисли. И никога не съжалява за казаното, за което често се прави на недоброжелател.

2. Небрежен стил

Любителката на традиционните ежедневни облекла, избира дънки, панталони в комбинация с пуловер, ежедневни ризи, туники и гамаши и други подобни. Тя е отворена дама, с която лесно се завързва разговор. В същото време е по-консервативна, от експериментатор. Преди да направи избор в полза на нещо ново, тя ще помисли още 10 пъти и едва след това ще вземе информирано решение.

3. Професионален стил

Ярката дама, която предпочита дълбоко деколте в дрехите си, мини поли и рокли, както и високи токчета и изобилие от закачливи бижута в 90% от случаите има ниска самооценка. За нея е важно постоянно да чувства погледа, върху себе си. Така тя се чувства спокойно. В общуването, че може да бъде малко нахална и нарцистична. Това за пореден път доказва нейното съмнение.

4. Бизнес стил

Запазената и отговорна, целенасочена, почитателката на строгите дрехи крие своя възвишен идеализъм зад бизнес стила. Тя е взискателна към себе си и към другите. Това, й помага много в избора на подходяща среда и достоен партньор в живота. Мнозина казват за нея, че е Любимка на късмета, но всъщност това не е така. Всичко, което има е благодарение на старанието и трудолюбието й. Именно тези качества й помагат да отвори всякакви врати, пред себе си.

5. Екстравагантен стил

Ако случайно забележите, сред тълпата, жена със сложна шапка и червени ръкавици до лакътя или облечена в леопардов цвят, знайте, че имате пред себе си личност, която многократно ще се докаже. Качествените и нетривиални дрехи, като правило, се предпочитат от жената победител. Тя отива към целта си по всякакъв начин, дори ако за това е необходимо да бъде различна от всички останали. Тя е склонна да покаже гордостта и безкрайно да слуша критика.

6. Унисекс

Жената, която предпочита свободното и не особено женствено облекло, носи в характера си качества, които са смятани за мъжки. Тя е решителна и упорита, понякога забързана и прекалено взискателна към околните и себе си. В преследването на целите си е способна на смели постъпки, на които рядко се осмеляват от обикновените жени. Тази вътрешна сила и увереност обаче, невинаги са й от полза. Със своята енергия тя често привлича независими и изключително безотговорни мъже.

7. Романтичен стил

Жена, която обича поли и рокли с дантела и халати е вид принцесата от Дисни. Тя се извисява малко в облаците и гледа на света, през розови очила. Тя безспорно е женствена и мила, но в нея има нещо детско и наивно. Такава жена не обича да взема решения, независимо и рядко мисли за глобални проблеми. Кръгът на нейните интереси най-често се върти, около най-новите филми, мода и музика. В същото време се опитва да вижда само доброто във всичко. Най-често около нея няма проблеми и ежедневни притеснения или поне тя не мисли за тях.

Забелязали ли сте, че стилът на облекло е пряко свързан с характера на човек? Е надяваме се, с тази статия да сме ви убедили поне мъничко в това твърдение!