Най-чести въпроси относно вибраторите

Най-чести въпроси относно вибраторите
Снимка: Pixabay

Вибраторите са сред най-използваните и купуваните секс играчки от Passion.bg, най-вече от дамите. Все повече функционалност е вложена в тях като приставка за клитора, вибриращи гащички, куршуми, с допълнителни въртеливи движения и т. н.

Приложението на вибраторите на практика поражда и въпроси, касаещи най-вече тяхната безопасност и поддръжка. Нека разгледаме кои са най-често задаваните въпроси по отношение на вибратори, които, въпреки всички дебати, си остават на лидерска позиция в секс играчките.

Може ли вибраторът да намали чувствеността на влагалището?

Това може да се случи, но изключително рядко, и то при твърде честа употреба. Резултати от проучвания на световно ниво сочат, че едва 3% от жените съобщават за такъв неприятен ефект. Не забравяйте, че всяка жена има своя индивидуална чувственост, която може да се промени при различни обстоятелства, а вибраторът просто да допринесе за тези неблагоприятни последствия върху вагината.

Може ли вибраторът да подобри сексуалността?

Категорично да. Знаете ли, че първоначалната идея на прототипа на вибраторите е била именно да лекува сексуална незадоволеност, която е била считана за болестно състояние? При липса на партньор, вибраторът осигурява задоволеност, която пряко влияе на сексуалното здраве.

Може ли вибраторът се тества в момента на покупката?

Вероятно не ви е известно, но това е напълно законно и възможно – разбира се, не във вагината. Новият вибратор можете да тествате чрез секс магазин Dildo.bg по следния начин: включете го и до допрете до върха на носа си, тъй като там е място, изпълнено с множество нервни окончания. Този тест ще ви даде достатъчно добра представа как би подействала машинката върху интимните ви органи.

Силиконов ли трябва да бъде вибраторът, за да е максимално безопасен?

Да, определено има съществено значение от какъв материал е изработен вибраторът. И да, заложете на силикона, тъй като не само че е най-лесен за поддръжка, но и вероятността да проникнат микроби навътре в материала е нищожна. И не пропускайте да го почиствате редовно и щателно, за да избегнете навлизането на болестотворни бактерии и поява на инфекции. Начинът му на почистване е описан в инструкциите за употреба. Също така избягвайте да го споделяте с други хора!

Може ли да се рециклира вибратор?

Ако вибраторът се повреди, трябва просто да го изхвърлите в общия боклук, като предварително отстраните батериите. Последните следва да изхвърляте в специални контейнери за батерии. Макар че повечето материали, от които се изработват вибратори, могат да се рециклират, самите секс уреди не са рециклируеми, защото се считат за опасен отпадък от гледна точка на факта, че работят с батерии.