Какви лоши навици сте придобили от предишните си връзки?

лоши навици
Снимка: Pixabay

Всяка по-дълга връзка ни променя. Независимо дали отношенията са били токсични или не, след всяка раздяла част от нас вече не е същата. И всичко това ни води към човека, който в крайна сметка ще ни направи щастливи.

Емоционалният ни багаж е бремето, с което влизаме във всяка нова връзка. Колкото и да сме уверени, всеки човек, който премине през живота ни, ни променя.

А ето и какви лоши навици придобивате от предишните си връзки:

  1. Излишна тревожност и премисляне на всяка дума и действие по няколко пъти

Връзката с нервен човек ви е направила тревожни и нерешителни. В стремежа си да избегнете конфликтите, сте се снишавали твърде дълго. В резултат на това сега премисляте внимателно всяка дума, не можете да се отпуснете истински пред другите.

Вероятно използвате малки бели лъжи в ежедневието, защото сте свикнали да вървите в минно поле.

  1. Недоверие и ревност заради изневерите на бившите

Ако партньорът ви е изневерявал, сега се нуждаете от доказателства, че новият човек в живота ви е честен. За да ги получите, се ровите в личното му пространство и преминавате всички граници.

Възможно е да ревнувате от изображенията в интернет, да следите кой харесва снимките му в социалните мрежи, да проверявате телефона му.

Желанието ви за контрол ви носи усещане за сигурност, но всъщност така само саботирате връзката си.

  1. Нужда от одобрение заради подигравките на бившите

Ако човекът до вас ви се е подигравал и умишлено ви е унижавал, не е изключено да развиете зависимост от чуждото одобрение.

Връзката с човек, който ни критикува и осъжда, ни прави нерешителни и неуверени. Губим самочувствието си и не вярваме, че някой наистина ще ни обича. Имаме нужда да ни хвалят и насърчават, за да дадем всичко от себе си. И сякаш го правим заради другите, а не заради самите себе си.

  1. Емоционална недостъпност заради злоупотребите на бившите

Болката от миналите връзки може да ви накара да влезете в защитен режим. И най-лесният начин да го направите е да станете емоционално недостъпни. Така емоциите на другите не стигат до вас. Не се разкривате, не давате и не искате нищо.

Сърцето ви е лед. Подсъзнателно искате да обичате, но разумът не ви позволява. Повтаряте си, че ще страдате отново и умишлено се обвързвате с партньори, които всъщност не харесвате. Така сте сигурни, че няма риск да се влюбите в някой от тях.

  1. Избягвате конфронтация на всяка цена заради агресивни бивши партньори

Криете проблемите си. Не искате да поемате никакъв риск да разгневите човека до вас. Ако той влезе в конфликт с друг човек, изпадате в паника. Изпитвате страх от агресията и се опитвайте да избягате от нея на всяка цена.

В резултат на това, не можете да създадете открити и честни взаимоотношения, не можете да бъдете себе си.

  1. Вманиачаване на тема външен вид, ако бившият ви си е тръгнал заради по-млада жена

Когато една жена е изоставена заради по-млада жена, тя се опитва всячески да спре времето. Смята, че всеки ще се интересува само от външния й вид. Трудно й е да повярва, че ще срещне човек, който ще я обича заради нея самата.