5 Съвета за интериорни врати за къща

интерниорни врати за къща

Изборът на врати за вашата къща може да се окаже голямо предизвикателност. Всички стопани искат качествени интериорни врати за дома си. Затова предоставяме един списък с най-важните неща, на които да обърнете внимание.

  1. Размер на вратите

Не взимайте сами размери на вратите си. Българското строителство идва със своите особености. Една от тях е, че трябва да се замерят всички отвори в къщата един по един. Често има разминавания. Съветваме да помолите фирмата, от която ще поръчвате, да вземе размерите за да няма разминавания и главоболия след това.

  1. Светлина

Имате ли нужда от светлина в определени помещения? Ако да, изборът на врати със стъклен елемент може да е правилното решение. Дори може да се спрете на изцяло стъклени врати. Те ще придадат усещане за простор и ще имате допълнително светлина в слънчевите дни.

  1. Издръжливост и дебелина

Има много разлики в качеството и конструкцията на интериорните врати. Трябва да вземете предвид експлоатационния срок и цената. Когато избирате вратата, ще имате избор между олекотен продукт с кухо ядро или масивна изработка. Масивната врата ще е по-качествена и издръжлива, но съответно и по-скъпа.

  1. Трябват ли Ви противопожарни врати?

Ако имате обособени помещения с котел или други опасни инсталации, може да сложите противопожарна врата. Те издържат по дълго време при горене и забавят пожара. Тези врати са по-скъпи, но понякога, при определени случай, законът го изисква. Ако не сте сигурни, предлагаме да се консултирате с архитект или пожарникар.

  1. Кой ще монтира вратите?

Последния съвет е да съобразите монтажа на вратите. Като цяло не съветваме да се опитате да извършите дейността сами, а да се доверите на специалисти с години опит в бранша. Най-лесно ще бъде, ако договорите с доставчика или производителя на вашите врати да включат и монтаж към офертата. По този начин ще сте сигурни, че всичко ще стане както трябва.