Как да изберем дълготраен дамски парфюм

избор на дълготраен дамски парфюм

Понякога капка аромат е достатъчна за една жена, за да бъде тя предизвикателна и неустоима.

От какво зависи дълготрайният ефект на дамските парфюми

Колко дълго ще оставите след себе си уханна диря зависи най-вече от концентрацията на ароматни съединения в малкото шишенце. Колкото по-голяма е тя, толкова по-наситен е мирисът и съответно по-дълготрайна е следата върху кожата. Запазването на ефекта за по-продължително време зависи и от ароматните нотки, които се разделят на връхни, средни и базови. Именно от наличието на последните – базовите, зависи трайността на флакона.

Колкото и да се насилвате да харесате някои дамски парфюми, защото са трайни или модерни, винаги се връщате към други, с които сте свикнали. Не сте консервативни, нито скучни, а просто за вас са хубави тези, които ви допадат. Те могат да бъдат най-различни – от свежи, цитрусови ухания до по-тежки, ориенталски нотки. Когато решите да поръчате любимия си аромат онлайн, разгледайте богатата колекция от маркови парфюми и се възползвайте от оригинални предложения, които гарантират за своята трайност, споделят от онлайн магазин Лили Дрогерие.

Дълготрайни дамски парфюми

Често задавани въпроси при избор на дамски парфюми

Съвсем нормално е да питате преди да решите какво да купите особено ако е за подарък. Обикновено уточняващите въпроси са свързани със следните подробности:

  • колко често ще се използва – всеки ден или само в специални случаи. В повечето случаи дамите залагат на леки аромати за всекидневието и на по-екстравагантни, ако ще излизат с приятели или бизнес вечер;
  • на каква възраст е дамата – дали е млада или по-възрастна. Обикновено младите девойки залагат на по-дръзки видове;
  • намирате ли я за шармантна или е делова – за работната среда е подходящо да изберете дълготраен аромат и такъв, който е ефирен и лек, но не натрапчив;
  • обича ли да спортува и да пътува често – фитнесът е място, където човек се поти много. Би било подходящо да се носи лек и ефирен аромат, който няма да се натрапва както на дамата, така и на околните спортуващи. За пътуващите могат да се спрат на видове с флорални мотиви, които ще повдигнат настроението;
  • какво работи и как запълва свободното си време – ароматът не бива да бъде твърде силен и натрапчив, за да е в хармония с всекидневните дейности на дамата, която го носи.

Ако не сте сигурни какво харесва, помислете за нещата, които прави и сте виждали да използва. Какви плодове хапва, дали обича вкус на ванилия или канела, на какво мирише в дома ѝ. 

Как да тествате дамски парфюми

Изборът на качествени дамски ухания изглежда лесен, но вероятно помните поне един случай, когато даден мирис ви е харесал в парфюмерията, но вкъщи сте разбрали, че сте направили грешка. За да не преживеете отново подобно разочарование, тествайте ароматните течности, преди да купите. Впръскайте малко върху китката, изчакайте около десет секунди да се изпари алкохолното съдържание и едва тогава помиришете. Внимавайте да не смесите аромата с този, който вече носите и не пробвайте прекалено много видове, защото ако претоварите обонянието си, ще спрете да усещате истинските ухания.