Каква детска количка да изберете?

Избор на бебешки колички

Изборът на бебешка количка е може би едно от наистина важните и най-объркващи решения за покупка, които ще трябва да направите като бъдещ родител. С толкова много различни видове и марки колички на пазара, може да е трудно да разберете коя е подходяща за вашето семейство.

Ето защо, за да улесним избора Ви, ние Ви предлагаме някои от най-добрите характеристики на количката, които трябва да имате предвид, когато пазарувате количка за вашето бебе.

 1. Безопасност
  На първо място се уверете, че избраният от вас модел отговаря на условията за безопастност. Това включва наличието на петточков предпазен колан и широка основа — за да предотвратите преобръщане на количката; практични спирачки; качеството и здравината на материалите;
 2. Големи колела
  По-големите колела ще я направят маневрена на тревна и чакълеста настилка. Те също така улесняват изкачването и слизането на бордюри и стълби. Но по-големите колела очевидно ще заемат повече място, и когато количката е сгъната ще е по-обемиста, което би представлявало трудност при превозването и в автомобил, което неминуемо ще ви се наложи.
 3. Спирачният педал на задните колела
  Някои модели имат педал на спирачката, който се простира между задните колела. Това не винаги е удачно, защото той може да опира на ръба на бордюри и стъпала.
 4. Лесно за поддръжка
  В някакъв момент ще се наложи да се погрижите за това -изплюване, лигавене, петна от храна или мръсотия. Хубаво ще е, ако можете да извадите отделните текстилни елементи и да ги сложите в пералната машина. Ако тъканта не може да се сваля, проверете как се препоръчва почистване.
 5. Сгъване
  Много от съвременните модели имат и т.нар. опция за сгъване с една ръка. Това е добре и може да направи много по-лесно да съхраняването на количката в дома Ви или в багажника на колата.
 6. Лесен за пренасяне през рамото
  Ако планирате да прекарате много време в движение нагоре и надолу, тогава наистина е хубаво да ви е удобна за пренасяне на ръка. Някои по-леки от тях имат презрамка, която прави това много лесно.
 7. Голям обем на кош
  Ако искате да пазарувате в магазин, тогава ще искате да имате удобно място, в която да можете да слагате покупките си. Погледнете достъпността и изберете по-широк отвор, който ще улесни съхранението и по-лесното премахване на нещата.
 8. Разтегателна и реверсивна дръжка
  Ако сте високи, тогава възможността за повдигане на дръжката е наистина хубава екстра.
 9. Лесна за маневриране
  С някои от по-големите модели може да бъде доста трудно за придвижване в тесни пространства, ресторанти или препятствия на тротоара.

Видове колички:

Бебешки колички може да се разделят най-общо на комбинирани, летни, колички за близнаци и специализирани.

Най-разпространени са комбинираните бебешки колички. Те съчетават най-много функционалности, които ще ви бъдат от голяма полза във всеки етап от израстването на детето.

Може да намерите няколко варианта на комбинираната количка:

 • Комбинирана 2 в 1;
 • Комбинирана 3 в 1;
 • С трансформиращ се кош;
 • Комбинирани с три колела.

Количките тип чадър са чудесни за пътуване, защото са леки и лесни за сгъване. Това е особено полезно при чести пътувания с кола или самолет. Тук е важно да се уверите, че е налична опция за легнало положение.

Многоместни колички – Ако имате две малки деца, тогава е много хубаво да ги сложите в една и съща количка. Предлагат се в момента разнообразие от седалки, приставки и бордове за второ дете.

Няма точно определено и идеално време за закупуване на бебешка количка. Всичко зависи от нуждите на всеки човек.

Какъв модел количка и комбинация от функции ще изберете е въпрос на личен избор. Трябва да си изберете такава, която да е най-доброто за вас и вашето бебче, затова се огледайте внимателно и изберете добра бебешка количка , която ще осигури най-добрия комфорт, най-висока безопасност за вашето бебе и ще отговаря на вашите нужди.

Родителството е прекрасно пътуване и всеки момент е безценен!