Как да избегнем големите опашки за празничното пазаруване?

пазаруване по празниците

Наближават коледните празници, а с тях – и лудницата по магазините. И въпреки че мерките срещу разпространението на Covid-19 затвориха големите търговски центрове, все още има магазини, пред които се събират големи опашки.

Ето някои трикове, с които чакането може да бъде избегнато.

Използвайте технологиите

Ако не искате да чакате навън, има удобен начин да напазарувате, когато магазините вероятно ще бъдат по-тихи и ще може да можете да влезете направо в тях. Така например технологичният гигант Google използва данните на клиентите, за да изготви стълбови диаграми, показващи колко дълго е възможно да чакате по различно време на деня.

Всичко, което трябва да направите, е да потърсите магазина и да превъртите надолу, за да видите най-популярните часове, изброени под основните подробности, като работно време и отзиви от други клиенти. Прогнозираното време обаче не се отнася точно за това колко дълго е вероятно да чакате на опашка, а колко дълго ще чакате да бъдете обслужени на касата.

Имайте предвид, че има и някои минуси на това ръководство, тъй като популярните времена се основават на средната популярност за няколко седмици и навиците за пазаруване очевидно са се променили значително поради пандемията от Covid-19.

И отново технологиите

Каквото и да си говорим, именно интернет и научно-техническият прогрес помагат на хората най-много в каквито и да било критични времена. Ето, че вместо да се редите на опашки пред супермаркетите, можете спокойно да се уповавате на това, че Foodpanda доставя продукти от магазина!

Това е огромно предимство, което може не само да ви спести много време и пари, но и да запази здравето ви. Ето още няколко предимства:

Можете да пазарувате по вашето разписание. Няма нужда да проверявате работното време на магазина! Направете поръчката си, след като децата са в леглото, в обедната почивка на работа или докато наваксате с най-новия сериал онлайн.

Можете да проверите (и да проверите дори повторно) инвентара си. Забравете за обаждането на половинката си от щанда за подправки. Купувайте храната си онлайн и можете лесно да избегнете дубликатите и да спестите пари!

Можете да сравнявате цените в среда без напрежение. Вероятно ви се е случвало да сте на щанда за зърнените храни например с плачещо дете в количката си и четирима други купувачи, дишащи във врата ви? Няма повече. Сега можете да вземате решенията си на спокойствие, като общите разходи и тревожността ви намаляват.

Можете да се придържате към списъка (и да спестите още повече пари!). Обикновено едно пътуване до хранителния магазин ни кара да се прибираме вкъщи с половин килограм сладолед, допълнителна торба картофен чипс и бонбони. С онлайн пазаруването на хранителни стоки, импулсните покупки остават в миналото.

Можете да разчитате на факта, че удобството цари за вас. Представете си това: вие сте у дома и се наслаждавате на следобеда си, когато звънецът ви звъни. Това са вашите хранителни стоки! И не е трябвало да шофирате до магазина или да ходите нагоре-надолу по една пътека с часове… Ето това е удобство.

Както виждате, технологиите спестяват много нерви и усилия на човек. Дори и светът да не страдаше от пандемия, това е бъдещето на пазаруването. Защото времето става все по-ценен ресурс. И защото има много по-важни неща от реденето на опашки, в които да го инвестирате.