Наличието на тези навици ни правят да изглеждаме стари

преждевременно стареене

Защо смятате, че някои хора на 70-те изглеждат млади и имат неизчерпаема енергия? И други, за разлика от това, на 35 се чувстват стари, а визията им измамно добавя години?
Каква е истинската тайна на вътрешната и външната младост? Какви неща чувстваме и какви емоции предизвикват преждевременно остаряване?

Нека научим сега за преждевременното стареене:

Стрес, депресия и лошо настроение

Лошото настроение само по себе си се отразява негативно на организма. Продължителните стресове, унинието и депресията лишават тялото ни от необходимите хормони на щастието и радостта – допамин, ендорфин, серотонин. В резултат на това, тялото ни претърпява повишено натоварване, косата става избледняла и пада, кожата губи кадифеният вид, появяват се бръчки. Тогава тялото ни работи на режим на претоварване, клетките се разделят с повишена скорост, което се отразява зле на външния вид. Най-важното е, което не трябва да се пропуска е, че с чести депресии, блясъкът в очите изчезва и това, а реално това е основния знак за младост, енергия и желание за живот.

Раздразнение и гняв

Безспорно съвременният свят е пълен с негативна енергия и неприятни събития. Важно е да се научите как да реагирате правилно на тях. Ако често се ядосвате и се дразните от малките неща, преждевременното стареене няма да отнеме много време. Дразненето и гневът са свързани със старостта, а честите негативни емоции по лицето допринасят за появата на бръчки. Затова се усмихвайте по-често и превръщайте всеки провал в шега. От сайта pohod.eu препоръчват разходка сред природата. В крайна сметка учените отдавна са доказали, че положителните емоции могат да удължат живота.

Честа употреба на силен алкохол

Знаете ли, че италианците пият чаша вино всеки ден на вечеря? Висококачественото вино в малки количества не само няма да навреди, а напротив, ще ви развесели и ще повлияе благоприятно на вашето благополучие. За сметка на това, честата употреба на спиртни напитки в големи количества, може да допринесе до преждевременното стареене. Всички знаят, че алкохолиците изглеждат зле, кожата им става набръчкана и има нездравословен цвят. И това се дължи на факта, че силният алкохол се отразява негативно на вътрешните органи. Съответно има лош ефект върху външния вид. Между другото, алкохолиците губят усещането за радост от живота и желание да се грижи за себе си.

Захар и бърза храна

За поддържане здравето и младостта е важно да се поддържа разумна диета. Ако консумирате много захар, кожата ви ще изглежда бледа и суха. Известно е, че лошата храна и много сладкиши „измиват” колагена, необходим за подхранване на кожата от тялото. В резултат на това се появяват бръчки и увисване. Между другото, нездравословната храна води до бързо наддаване на тегло, натрупване на излишни мазнини в тялото, което също причинява преждевременно стареене. Замисляли ли, сте се защо някои жени на 50 години изглеждат като на 30? Това са тези, които внимават за храненето и имат тънка талия, и тънки крака. Голямото тегло визуално застарява всеки. Ето защо, за да изглеждате по-млади, ограничете приема на нежелана храна, особено захар и бърза храна.

Много грим

Момичетата-тийнейджъри, често са склонни да изглеждат по-възрастни и нанасят много грим върху лицата си. Яркият грим може да превърне 16-годишно момиче в жена на 30 години. И въпросът не е само в това, че гримът добавя години. Честото нанасяне на козметика по кожата на лицето бързо я влошава. Това е така, защото порите не дишат. Козметичните кремове могат да спрат производството на колаген, което води до бавна регенерация на клетките. В резултат на постоянната употреба на декоративна козметика за лицето, особено на пудра и фон дьо тен, жената без грим ще изглежда стара, тъй като кожата й ще загуби естествения си тен на кадифе. Затова внимавайте с грима.

Прекомерен излаз на слънце

Много хора са склонни да прибягват към се излагат на слънце, за да придобият този желан „златист“ тен на кожата. Те обаче не знаят, че силната слънчева светлина е не само вредна за кожата, но и причинява сериозни заболявания. Най-големите опасности могат да доведат до рак на кожата. Прекомерния излаз на слънце с цел придобиване на тен и преждевременното стареене са неразривно свързани. Първият причинява риск от изгаряния и предотвратява естествената регенерация на клетките.

Чували ли сте, че бялата кожа е знак за младост и аристократизъм? Това е така. От древни времена собствениците на нежна кожа са класирани сред висшата класа. Ето защо, бъдете внимателни с тена – това не само ще добави няколко години, но и ще доведе до опасни заболявания.