3 домашни маски, които ще върнат живота в косата Ви

коса

Косата, както и всяка друга част от нашето тяло, се нуждае от постоянна грижа. Истината е, че има много неща от ежедневието ни, които вредят на косата ни без да го осъзнаваме. Дори начинът, по който си мием косата е от огромно значение за нейния вид и здравина. Може би не сте подозирали, но някои от продуктите във вашата кухня могат да върнат живота във вашата коса.

Маска с мед и мляко

Медът е един естествен дар от природата, който притежава много минерали, въглехидрати, важни ензими, микроелементи и протеини, които имат силата да направят косата ви мека като коприна. Маската с мляко и мед e бърза и много ефикасна, и е изключително лесна за приготвяне. Тя ще придаде невероятна мекота и блясък на косата ви. За целта ще ви бъдат нужни 1 пълномаслено прясно мляко и мед.

Начин на приготвяне:

Смесвате 1 чаша пълномаслено прясно мляко с 1 ч.л. мед в купа по ваш избор. Разбърквате до получаване на хомогенна смес и нежно втривате получената смес от корените към краищата на косата с леки, масажни движения. Оставяте да престои върху косата ви не повече от 15 минути и след това изплаквате с хладка вода и шампоан.

Колегите от сайта vajni.net споделиха, че тази маска има видими резултати!

Маска с лимон, зехтин, канела, мед и балсам за коса

косаКомбинацията от всички тези съставки, гарантирано ще върне здравината, блясъка и мекотата на вашата коса. Тази маска не е нужно да я прилагате повече от 2 пъти в месеца. Освен, че е много ефикасна, тя е изключително лесна за приготвяне, а ефекта е повече от поразителен. За целта ще имате нужда от 4 с.л. мед, прясно изцеден сок от половин лимон, 4 с.л. канела на прах, 2 с.л. зехтин и 50 грама от балсама за коса, който използвате в ежедневието си.

Начин на приготвяне:

Смесвате всички съставки в съд по ваш избор. След това нанасяте готовата смес на чиста и влажна коса, в корените, като втривате леко, с масажни движения и по цялата дължина на косата. След като вече сте нанесли цялото количество от сместа, събирате косата си на кок и я увивате с фолио, а върху него се поставя кърпа, и оставяте да престои около 2 часа. Ако желаете да постигнете максимален ефект от маската, трябва да оставите сместа да престои поне 4 часа. След това изплаквате косата обилно с хладка вода.

Маска с яйце, рициново масло (или зехтин) и оцет

Няма как да не сте чували за многобройните положителни ефекти на яйцето за косата. Ако желаете да възвърнете блясъка и мекотата на косата си, жълтъкът и белтъкът могат да спомогнат за това. А и освен това, яйцата са напълно достъпен продукт, който всеки притежава в хладилника си. За целта ще имате нужда от 1 или 2 жълтъка, в зависимост от това колко е дълга косата ви, 2 с.л. рициново масло, но ако в момента не разполагате с този продукт, можете лесно да го замените със зехтин, и 1-2 капки оцет, но ако не ви понася миризмата, можете да използвате водка, или друг твърд алкохол.

Начин на приготвяне:

Първо смесвате продуктите и бъркате енергично, а може също така да използвате и миксер. След това нанасяте на чиста и влажна коса и увивате косата си с кърпа. Оставяте да престои поне 20 минути и изплаквате с хладка вода.