Отслабване с ходене: Седем закона за отслабване без фитнес

отслабване с ходене

Вървенето пеша е чудесен навик, който може да направи много за вас. Някои хора обичат да вървят, за да се разтоварят от ежедневните проблеми, други – за да не са зависими от коли и автобуси, а трети – за да отслабнат.

И наистина, ако съчетаете ежедневното вървене за поне 20 минути и контролирания дневен прием на калории, резултатите няма да закъснеят.

Следвайте тези седем закона за отслабване без фитнес, ако искате да намалите теглото си:

  1. Правете 15 000 крачки дневно

Използвайте всяка възможност, за да се движите у дома. Всъщност за един умерено активен човек не е никак трудно да направи 15 000 крачки дневно. Хубавото е, че когато постепенно увеличавате крачките, няма да имате мускулна треска, както се случва в спорта.

  1. Правете си разходки 2-3 дневно по 20 минути

Вероятно първата ви мисъл е, че нямате време за това. Всъщност, ако ходите до работа пеша и се връщате по същия начин, това прави 2 разходки. В обедната почивка също можете да разходите, след като сте обядвали.

Разходката след хранене подобрява баланса на кръвната захар и засилва метаболизма.

  1. Не използвайте асансьора

Качването на стълби е сред най-полезните упражнения, извън фитнес залата. Това ще ви помогне да стегнете мускулите, да ускорите метаболизма и да изгорите повече калории.

  1. Ускорявайте темпото за 1-2 минути

Можете да приложите правилото на интервалните тренировки и тук: ускорявайте темпото за минута, две, след което продължете в обичайния си ритъм.

На всеки 10 минути, ускорявайте за минута. Това ще ускори пулса ви и ще стимулира изгарянето на калории.

  1. Разнообразявайте с леки упражнения

Можете да отслабнете по-бързо, ако включите и някои леки упражнения. След като сте вървели 15-20 минути, направете три серии с по 15 клякания или напади. Продължете разходката и при желание от ваша страна, направете нови три серии.

Вижте също: Домашен фитнес

  1. Контролирайте калориите

Да контролирате калориите, не означава да гладувате. Ако искате да отслабнете без диети и интензивен спорт, е хубаво да не приемате повече от 1600 калории дневно.

Включете повече протеини в менюто си, за да осигурите „гориво” за мускулите си и за да намалите телесните мазнини.

  1. Винаги избирайте по-дългия маршрут

Когато имате време, винаги избирайте по-дългия маршрут. Това ще ви осигури повече движение и по-лесно ще достигнете желаните 1500 крачки.

Паркирайте по-далече от работата, ако се налага да използвате кола. Пазарувайте от по-отдалечените магазини и вървете пеша до тях.

Всички тези малки навици могат да имат голямо значение в дългосрочен план.

Вижте също: Защо жените се нуждаят от фитнес