Шест растения с невероятна сила да генерират положителна енергия

Шест растения с невероятна сила да генерират положителна енергия

Според древното учение Фън Шуй има растения, които могат да подобрят живота ни, да ни излекуват от различни болести и дори да ни помогнат да изгладим отношенията си с тези, с които сме в конфликт.

Тези растения са удивителни и генерират голямо количество положителна енергия. Всеки, който ги има в дома си, може да привлече късмета и да се радва на изобилие.

Ето и кои са те:

Лавандула

лавандула
лавандулата влияе успокояващо

Този древен символ на чистотата и любовта има не само опияняващ аромат, но и съдържа специални вещества, които влияят успокояващо върху нервната система.

Лавандулата премахва тревожността, безсънието и дори главоболието. Ще ви помогне, когато сте в депресия или просто в лошо настроение.

Поставете саксия с лавандула в дома си и се грижите за растението с любов. Скоро ще усетите прилив на положителна енергия и всичко около вас ще започне да се нарежда във ваша полза.

Дървото на парите

дърво на парите
Дървото на парите – чиста енергия в твоя дом или офис

Имате проблеми в работата, бизнесът ви не върви, трудно погасявате дори разходите си, а за печалба не смеете дори да помислите?

Поставете дървото на парите от дясната страна на входната врата и изхвърлете всичко ненужно от коридора. Дайте повече пространство на чистата енергия, за да циркулира тя правилно.

Това растение ще ви направи по-концентрирани, мотивирани, успешни и бдителни.
Можете да го поставите и в офиса си, за да увеличите положителната енергия там.

Алое Вера

алое
Алое

Едва ли има по-известно растения в медицината и козметиката от Алое Вера. Това растение има положително въздействие върху здравето ни, като ни помага да запазим младежкия си дух. То също така подпомага възстановяването при боледуване.

Сложете го в стаята, в която прекарвате най-много време.

Мента

мента
Ментата има редица лечебни свойтсва

Ментата има лечебни свойства и успокояващ аромат. Тя действа добре на целия организъм, като стимулира паметта, намалява умората и тревожността.

Сложете саксия с мента в дома си и ще привлечете повече положителна енергия.

Същевременно може да я ползвате и в кухнята като подправка.

Жасмин

жасмин
жасмин за позитивност

Омайно цвете, чието име идва от Персия и означава „Дар от Бога“.

Жасминът има много имена и едно от тях е „Владетелката на цветята“. Заради лунния си загадъчен цвят също е познат и като „Лунен храст“.

Поставете саксия с жасмин в южната част на стаята, за да привлечете късмета. Колкото по-дълго време прекарвате около това растение, толкова по-позитивни и спокойни ще се чувствате.

Спатифилум

Спатифилум
Спатифилум – магията е около теб

Това растение трябва да притежава всяка жена. То ще привлече любовта и ще й помогне да задържи любовното си щастие.

Ако искате добри промени в личния си живот, поставете саксия със спатифилум в спалнята си. Скоро ще усетите магическия чар на растението и неговото положително влияние върху любовните ви отношения.