Тенденции в сватбите за 2022г

сватби

Летният сезон наближава, а с него и дългоочакваните сватби. Неслучайно това е най-предпочитаният сезон за сключване на бракове. Лятото ни предизвиква да мечтаем за романтични топли вечери близо до морето, за весели партита с приятели, свеж морски бриз, вино и невероятно вкусна морска храна. Всъщност това не е ли всичко, което искаме и очакваме от нашата сватба?

И тъй като сезонът наистина е близо, решихме в тази статия да ви запознаем с тенденциите в сватбите за 2022 година.

тенденции сватбиЩе започнем с булчинските рокли, тъй като те са най-мечтани и дългоочаквани от всички дами. Всички знаете за класиката – бяла рокля и бели обувки. Тази година обаче на мода е различното и това важи дори за облеклото на булката. Бледорозово, бледосиньо, пастелни цветове и бледожълти нюанси са най-избираните цветове от бъдещите булки, които са решили да оставят класиките зад гърба си.

Наред с тях модните експерти предвиждат да наблюдаваме все повече бухнали ръкави, мини рокли, 3D цветя и дори булчински костюми. Определено всички дами, на които им предстои сватба, ще имат възможността да развихрят въображението си без да чувстват съмнения.

Относно аксесоарите тази година на мода са перлите и то във всякаква форма и размер. Дали ще присъстват като дребен детайл върху обувките ви, или пък ще са в по-голямо количество върху булото или детайл в прическата ви – то със сигурност няма да сгрешите, ако ги добавите към тоалета си.

Следващият тренд са сватбите на открито. Те винаги са били популярна опция, но по-скоро повечето хора ги избираха като по-лесен или по-бюджетен вариант. В последните две години обаче те се превръщат в също толкова стилно, скъпо и добре организирано събитие. На морския бряг или на някое по-високо място, откъдето се открива красива гледка към любимото синьо море – те са красиво декорирани и носят допълнитела доза романтика на преживяването.

Ако и вие желаете да си организирате сватба на открито, но се притеснявате от атмосферните условия и разположението на масите, ви съветваме да си вземете шатри под наем, които със сигурност ще допринесат за уюта и комфорта на вашия специален ден.

Малките и по-интимни сватби също набират популярност. Може би причината се крие в противоепидемичните мерки, които ни тормозят вече две години. Но каквато и да е тя, това което знаем със сигурност, е, че повечето хора предпочитат уютната атмосфера на малката компания от близки приятели. По този начин те могат да обърнат повече внимание на всеки гост и да се забавляват пълноценно с всички.

Когато става въпрос за най-модерните цветови комбинации за сватбите, то тази година тъмнозеленият цвят (още познат като смарагд) в комбинация със златно е водеща комбинация. Тези цветове носят усещане за стил и стабилност.

Освен тях добиващи популярност са цветовете пепел от рози, класическо тъмносиньо, горчица, телесни цветове в комбинация с розови тонове, както и така наречените “ръждиви” цветове. Каквато и цветова палитра да си изберете, най-важното е тя да бъде добре съчетана с декорацията, облеклото и всички останали дребни детайли.

Както може би повечето от вас знаят, опазването на околната среда придобива все по-голяма популярност и доста хора се стараят да живеят природосъобразно. Това се отразява и в сватбените тенденции. Например това да се изпращат хартиени покани на гостите се превръща в отживелица – вместо това може да изпратите дигитални покани на своите гости по имейл. Голям брой хора смятат, че това освен природосъобразно, е и по-удобно, тъй като всички гости могат да отговорят на вашата покана много бързо и да я добавят към календара си само с един клик.

Това бяха всички тенденции, които решихме да споделим с вас днес. Нашият съвет към вас е винаги да се доверявате на собствения си вкус и интуиция. Няма нужда да се водите по модни трендове, ако не чувствате, че това е вашето нещо.

Пожелаваме на всички, които организират своето специално събитие, да бъде незабравимо и да ви стопля отвътре, винаги когато си спомните за големия ден.