Прости ежедневни трикове, които водят до загуба на тегло

трикове за отслабване

Някои малки промени в ежедневните навици могат да доведат до голяма разлика и да ви помогнат да постигнете желаното число на кантара. Ако изберете пътя на бързите и драстични диети, се пригответе за отрицателни последици.

Хората се опитват да отслабнат по безброй причини: защото не могат да влязат в любимите си дънки, защото кръвните изследвания не са добри, защото килограмите натежават, а времето се затопля. От Fitholic споделят, че каквито и да са вашите мотиви за това, помнете, че силата на волята е в основата на успешното отслабване. Но това важи и за много други сегменти от живота, нали така?

Ето и някои прости ежедневни трикове, които водят до загуба на тегло:

Не се лишавайте от закуска

Тя ще ви помогне да избегнете прекомерния глад и да не преяждате през деня. Обърнете внимание на качеството на закуската си, а не на количеството. Хубаво е първото да бъде за сметка на второто.

Закуската трябва да не заема повече от 500 калории от дневната ви дажба. Яйца, овес, ядково мляко, семена или каша от киноа – ето ви някои чудесни идеи за положителен старт на деня.

Хранете се редовно

Храненето в едно и също време ще ви помогне да горите калории по-бързо и да намалите желанието да похапвате нездравословна храна.

Всяка крачка встрани води до дисбаланс, който влияе пряко на метаболизма. И обикновено след пропуснатото хранене следва обилна „компенсация”. Дори да сте в движение, винаги носете нещо здравословно в чантата си.

Превърнете кухнята в забранена зона след 20 часа вечерта

Много хора вечерят в 18 часа, защото знаят, че така е полезно. За съжаление до 20-21 часа продължават да си похапват ядки, бисквитки и всевъзможно дребни и вредни изкушения. И с това обезсмислят цялата идея от ранната вечеря.

Изберете време за последно хранене за деня и след това по никакъв повод не се завъртайте около хладилника. Може да си създадете цял ритуал около последното миене на зъбите – с всичките му екстри, така че после да ви е жал да се храните след целия този труд.

Красивата усмивка е страхотна мотивация, а безразборното хранене е сигурен начин да пропуснем някое и друго миене на зъбите.

плодове

Намалете порциите

Купете нов сервиз: красив и изящен, от който да се храните с удоволствие. Купите и чиниите задължително трябва да бъдат по-малки от тези, с които сте свикнали. Достатъчно е да намалите порциите с 10-20%.

Не отвличайте вниманието си с други дейности, докато се храните

Яжте съзнателно, така че да усещате вкуса на всяка хапка. Наслаждавайте се и не бързайте да изядете всичко, сякаш сте на състезание. Дъвчете бавно и дайте шанс на сетивата си да усетят всеки аромат и текстура.

Това ще даде достатъчно време на мозъка ви да разпознае сигналите, че сте сити и ще предотврати преяждането.

Пийте повече вода

Понякога може да объркате жаждата с глад. В този смисъл винаги посягайте първо към водата. Правете го и преди хранене. Така ще се успокоите, колкото и да сте гладни и няма да се нахвърлите върху храната.